Driva eget som elektriker

Har du en utbildning som elektriker bakom dig? Då kanske du funderar på hur det är att driva eget. Som egenföretagare har du många möjligheter att styra hur din arbetsdag ska se ut, men du har också ett stort ansvar och många skyldigheter.

Oavsett om du vill arbeta som elektriker på Lidingö eller på annan plats i Sverige behöver du ha alla dina papper i ordning och kunna erbjuda bra och fackmannamässiga arbeten till dina klienter. När du ska starta upp ditt företag kan du med fördel se hur andra elektrikerföretag har gjort, för att på så sätt få inspiration. Här nedan listar vi några punkter som nystartade elfirmor bör tänka på.

4 viktiga punkter när du ska starta företag som elektriker

1. Registrera ditt företag

Hos Bolagsverket registrerar du ditt företag. Detta gäller även när det kommer till företagsnamn. Välj gärna något som är enkelt för dina kunder att komma ihåg och som avspeglar branschen.

2. Registrera dig för F-skatt

Som elektriker i Sverige bör du kunna erbjuda ROT-avdrag till dina kunder och då behöver du registrera dig för F-skatt. Utan F-skatt kommer du inte bli speciellt populär på marknaden.

3. Gör reklam

Det kan ta ett tag innan du har byggt upp en bra och återkommande kundkrets. Se till att du börjar marknadsföra dig själv redan från start!

4. Samla referenser

Dina kunder kan vilka se certifikat, behörighet och inte minst referenser från tidigare arbeten. Se till att du samlar på dig referensprojekt och nummer så att du har något att visa de som efterfrågar.

Företag och entreprenörskap