Starta företag utomlands

Visst är det en härlig tanke att dra igång ett företag? Att göra det utomlands kan också vara flera svenskars drömmar. Men hur ska man gå till väga?

Tänk på flera viktiga saker 

Att starta företag är relativt enkelt. Det finns förvisso mycket att tänka på, men få saker som inte går att lösa via Skatteverkets hemsida eller några andra källor. Det som dessutom underlättar ännu mer är det faktum att det står på svenska. Det gör att det inte finns många barriärer för svenskar som kommer att ställa till det.

Men att starta upp ett företag i ett annat land kan vara svårare. Är det i ett engelskspråkigt land – eller en annan nation i där man kan språket – är det inget enormt problem. Men det finns många lagar och regler man måste ta hänsyn till.

I Sverige är vissa saker självklara, det är de inte utomlands. En av de viktigaste sakerna att tänka är på skatter. Det är något som många länder prioriterar väldigt mycket. Skattebrott i ett annat land, vare sig det är av misstag eller inte, kan sluta med hårdare straff. Se därför noggrant över aktuell lagstiftning i det land du ska åka till.