Outsourcing – därför bör du testa!

Letar du efter nya sätt att effektivisera din verksamhet och få mer tid över till annat? Då är du långt ifrån ensam. En av de vanligaste orsakerna till att moderna företag väljer att outsourca delar av företaget är helt enkelt för att spara på tid och pengar. Med outsourcing kan du låta en extern aktör ta hand om en eller flera delar av era processer och det finns många fördelar med alternativet.

Den kanske främsta fördelen med outsourcing är att du sparar pengar, men du får också en process som går snabbare och där arbetet utförs av människor med stärkt kompetens inom området. Vid outsourcing anlitar du aktörer som arbetar med processen som kärnverksamheten och därför är det inte ovanligt med både experter och specialistkunskaper. För dig som företagare innebär det en ökad effektivitet såväl som optimerad process hela vägen. Här berättar vi mer om varför du bör outsourca!

4 anledningar till att outsourca

Vanliga tjänster för outsourcing är bland annat bokföring och lön, men också städning, IT-tjänster och fakturering. Via företaget Intrum kan du få hjälp med kundreskontra såväl som fakturering och påminnelser. Företaget har lång erfarenhet av kundreskontra och säkerställer att du får den bästa servicen från början till slut.

1. Förbättrad kompetens

Genom att outsourca kan du säkerställa att du får experter som arbetar med just den process som du behöver hjälp med. De kan inte bara utföra uppgiften bättre, utan också mer effektivt. På så sätt kan du som företagare minska risken för misstag och på så sätt spara både tid och pengar.

2. Du sparar pengar

Sen var det just det här med att spara pengar – något som alla företagare vill. Kostnadsbesparingen är trots allt den största orsaken till att många företag väljer att outsourca hela eller delar av verksamheten. Kostnaderna blir lägre tack vare aktörens kompetens inom området. Det krävs inte lika mycket tid för att genomföra processen som om ni hade gjort det in-house.

3. Mer tid över till annat

När vi pratar om ”mer tid över till annat” menar vi inte fler kafferaster och möjligheten att shoppa loss på företagets budget. Med outsourcing får du helt enkelt mer tid över till att fokusera på din kärnverksamhet och det som är viktigast för att den ska fungera som den ska. Du kan t.ex. lägga ner mer tid på att generera intäkter eller titta på hur du kan marknadsföra nästa kampanj på bästa sätt.

4. Flexibilitet

Du som företagare har själv möjlighet att välja vad du behöver hjälp med och hur mycket du behöver hjälp med. Att outsourca ger dig således möjlighet att vara mer flexibel i takt med att dina eller din verksamhets behov förändras, t.ex. i samband med säsong eller konjunktur.