Hållbar investering med mResell

Att köpa nya telefoner, datorer och surfplattor är en dyr investering för dig som företagare. Särskilt om det är många medarbetare som behöver utrustning för att arbeta. Det är heller knappast hållbart i längden att köpa sprillans nya produkter efter kort användningstid. Frågan många dock ställer sig är hur det går att göra den här nödvändiga typen av investering mer hållbar.

Det är faktiskt inte så svårt som du kanske tror, som tur är finns det nämligen smarta tjänster som tänker just på hållbara elektronikinvesteringar. Mresell är en av dessa och här får du veta mer om hur tjänsten kan hjälpa dig som företagare.

Förlängd livscykel på Apple-produkter

Grunden i mResells koncept är hållbarhet och att erbjuda elektronik som går hand i hand med en miljömedveten filosofi. Mresell både köper och säljer moderna Apple-produkter, vilket är det varumärke majoriteten av svenska företag använder. Hos mResell kan du köpa begagnade iPhones, Mac-datorer och iPads hos till en lägre prislapp. Men det slutar inte där, utan mResell engagerar sig även i kvaliteten och garanterar optimal funktion på hela utbudet. Varje Apple-produkt som finns till försäljning hos mResell är nämligen renoverad och inspekterad av Apple-proffs:

  • iPhone
  • iPad
  • MacBook
  • MacBook Pro
  • Apple TV
  • Apple Watch

Apple har dyra retailpriser på sina modeller och därför kan nyköp av mobiltelefoner, datorer eller plattor blir kostsamma. Att däremot köpa en begagnad modell är en lönsam affär. Du får måhända inte den senaste modellen, men däremot halva retailpriset. Dessutom garanterar mResell att produkten i stort sett fungerar som om den vore ny.

Slit-och-släng-samhället

Det bör också nämnas i sammanhanget att mResell även bidrar till att motarbeta det så kallade slit-och-släng-samhället där nya produkter byts ut onödigt snabbt. Tillverkarna lanserar nya modeller med korta tidsintervaller, men det leder till en osund konsumtion som leder till en ohållbar miljöpåverkan.

Elavfallet är ett stort miljöproblem idag och en mer hållbar konsumtion är den enda direkta lösningen för att få bukt på detta slit och släng.

Du kan dessutom sälja dina Apple-produkter vidare till mResell, vilket gör att hela cirkeln blir sluten. Det är ett hållbart och smart affärskoncept som gynnar många aktörer och även aspekter på samma gång. Du minskar dina kostnader samtidigt som du reducerar din påverkan på miljö och klimat. När fler företag inser fördelarna med mResell och den typen av investeringsupplägg kommer förändringar ske. Det krävs direkta åtgärder för att tillsammans skapa bättre förutsättningar för en ljusare framtid och grönare värld.