Entreprenörskap i världen

Entreprenörskap är något om ofta har imponerat människor. Bland annat genom att människan kan skapa sig enorma förmögenheter med idéer som ibland känns fullkomligt självklara.

Kända entreprenörer

Entreprenörskap kan kännetecknas av många egenskaper, inte minst en förmåga att kunna tänka kreativt och vara en duktig problemlösare. Många entreprenörer runt om i världen har blivit stora och framgångsrika av just de anledningarna.

En av de mest kända entreprenörerna är utan någon som helst tvekan Steve Jobs. Den välkände nordamerikanen skapade och drev under många år företaget Apple. Det var bland annat tack vare Jobs som den moderna smarttelefonen tog fart i och med iPhone, en smartphone som fortsätter att ligga i topp när det kommer till försäljning.

I Sverige finns det också gott om duktiga entreprenörer. Om man bara får välja en kommer troligtvis den småländske legenden inom företagandet, Ingvar Kamprad, att nämnas. IKEA är ett av världens mest välkända företag och det är tack vare den svenske entreprenören. På sin gård och i sitt garage började smålänningen att sälja produkter, sedan kunde han dra igång sin verksamhet i större skala, och resten är välkänt vid det här laget.